Älä Vaivaudu: Markus Perttula + Merituuli

Details
Date:

January 27

Time:

20:00 - 23:00

Event Category:

Bar event

Website:
Event Website
Venue

Bar Ö

Linnankatu 7

Turku, Finland, 20100

Vuoden ensimmäinen Älä Vaivaudu -klubi jatkaa 27.1.2023 Bar Ö:ssä laadukkaalla livemusiikilla ilman sisäänpääsymaksua. Esiintyjinä Markus Perttula duokokoonpanolla sekä Merituuli, joka esiintyy peräti kahdeksan hengen orkesterilla.

🎵🎵🎵

20.00 Markus Perttula
21.00 Merituuli

🎵🎵🎵

MERITUULI

Merituuli on kahden kitaristilaulajan bändi, joka soittaa sielukasta ja samalla voimakkaan tarttuvaa folkpoppia. Bändin ytimessä on kaksoissisarukset Meri ja Tuuli Wallenius, jotka kirjoittavat kappaleensa itse. Yhtye on julkaissut 2 albumia (2015, 2017), yhden EP:n (2019), ja julkaisee uuden RUNOT -albuminsa tammikuussa 2023.

Merituulin musiikki tavoittelee tunnelmien ja tunteiden ääripäitä. Musiikki leijailee maalailevan folkin, taiteellisen poprockin ja Merituulin ihan oman tyylin maailmoissa. Yhtyeen kokoonpano laajenee levyillä ja keikoilla duosta, jousia, puhaltimia ja taustalaulajia sisältäväksi orkesteriksi.

Facebook: https://www.facebook.com/merituuliyhtye
Instagram: https://www.instagram.com/merituuliyhtye
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0mio76O9LECeXio361FbdO?si=1N0a8_CVR1-Fl6c98lwTaQ

MARKUS PERTTULA

Markus Perttula on 36-vuotias laulaja-lauluntekijä, joka on suurimman osan elämästään työskennellyt musiikin parissa ja on vieraillut laulun lisäksi myös kontrabasistina eri julkaisuilla. Jeff Buckleyn lisäksi hän kuuntelee joskus tuoreempiakin artisteja kuten Taminoa, Andy Shaufia ja Puma Blueta. Suomalaisia suosikkeja ovat Egotripin, Ultramariinin ja Jonna Tervomaan lisäksi Iisa, Karina ja Vesta. Tämän hetken kuunnelluimmat Markuksen laulamat kappaleet Spotifyssä ovat Sans Paraden Hyperborea, Jori Sjöroosin Animals sekä ROOXXin Summertime Low.

Perttulan debyyttialbumi ”Tuhon Sydän” julkaistiin 2013 (Kaakao Records) ja sai positiivisia arvosteluja valtakunnallisessa musiikkimediassa. Miehen toinen albumi ”Monta Tarinaa” julkaistiin 13.11.2015. Markus Perttula julkaisi 4.5.2018 uuden keväisen singlen Kirsikkapuita, joka valittiin mukaan Yle X Nosteeseen.

Laulaja-lauluntekijä Markus Perttulan kehuttu kolmas sooloalbumi Aarnivalkea julkaistiin helmikuussa 2021. Levyllä kuultiin americanan, kamaripopin ja indiemmän elektron sekoituksena välähdyksiä kuolemasta ja rakkaudesta sekä peloista ja unelmista. Lyyrisen laulannan ja unenomaisen tunnelmoinnin alle kerrostui laajempaa ihmisyyden ihmettelyä. Soit se silti -levy-yhtiön julkaisema omakustanne sai Kulttuuritoimituksen vertailemaan Markuksen musiikkia Jeff Buckleyyn, Minä ja Ville Ahoseen, Owen Pallettiin sekä Patrick Wolfiin. Image-lehti löysi indielauluntekijän verrokeiksi Pimeyden ja Antti Poudan. Keskisuomalainen-lehti kehui erityisesti albumin soul-ulottuvuutta sekä rap-estetiikalla leikittelevää Humalistonkadun Louvrea, kun taas Soundi-lehti esitti mielleyhtymät Radioheadiin ja Kentiin. Aiemmin Sans Parade -yhtyeessä levyttänyt sekä Saksaa ja Sveitsiä kiertänyt laulaja kirjoittaa parhaillaan neljättä sooloalbumiaan.

https://www.altagency.fi/artists/markus-perttula/

Linnankatu 7, Turku

Opening hours
Mon – Thu 16 – 02
Fri – Sat 16 – 04.30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram