Älä Vaivaudu: Thomas Ignatius

Details
Date:

January 27

Time:

20:00 - 21:30

Event Category:

Bar event

Website:
Event Website
Venue

Bar Ö

Tervetuloa taas uusi vuosi ja vuoden eka Älis! Tarjolla tällä kertaa Tuomas Palosen uusi projekti Thomas Ignatius, eli keskiaikanörtti 80-luvulta!

Soitto klo 20
Vapaa pääsy!

THOMAS IGNATIUS
Thomas Ignatius on Palosen 80-luvulla elävä keskiaikaa fanittava alter ego, tyylilajinaan latinankielinen keskiaikainen musiikki 1980-luvun syntetisaattoreilla soitettuna.

Syksyllä 2023 julkaistu Thomas Ignatius -levy on kerännyt laajalti kehuja ja huomiota niin kotimaassa muun muassa maikkarin levyraatia kuin ulkomaillakin birttiläistä The Wire musiikkilehteä myöden. Levyä tehdessään Palonen on sukeltanut syvälle keskiaikaiseen musiikkiin, aluksi sovittaen sitä 80-luvun legendaariselle Casio-syntetisaattorille musiikkityylin lainalaisuuksia opiskellen, ja myöhemmin säveltäen omia kappaleitaan latinankielisin sanoituksin. Lähtökohtana levylle Palonen kertoo rakkautensa keskiaikaista musiikkia kohtaan – latinan kieltä hän on opiskellut jo lukioiässä.

Levyn julkaisija on Palosen oma levy-yhtiö Palatsi. Aiempien Palatsi-levyjen tapaan ajatus on konseptoida levy vahvasti menneiden aikakausien tyylilajeihin niin, että sen voisi luulla ilmestyneen vuosikymmeniä sitten, tässä tapauksessa 1980-luvulla. Palosen edellinen, hänen omaa nimeänsä kantava soololevy vuodelta 2018 valittiin samana vuonna Teosto-palkintoehdokkaaksi.

Palonen's playful, approximate approach to recreating historical forms has resulted in a suite of music that feels authentically refreshing.
LEAH KARDOS, THE WIRE (UK)

Kummallista mutta todella ilahduttavaa... on ihanaa, että tollaista tehdään.
OSKARI ONNINEN, PS. TYKITELLÄÄN PODCAST

Medieval synth pop.. I love the description and the music more than lives up to it. Brilliant!
OLI BRUNETTI, SOHO RADIO (UK)

Thomas Ignatiuksen, eli Teosto-palkintoehdokkaanakin olleen lauluntekijä Tuomas Palosen latinankielisen alter egon, kappale oli mahtava jokerikortti [levyraadin] biisitarjonnassa, jonka muu jännittävyys oli Ikea-kalusteen luokkaa.
MIKAEL MATTILA, ILTA-SANOMAT

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0nJmQyDwHb9oa9Yv3CfzJK?si=AqyDSuc2TeChKUy4EuC3vQ

Bandcamp: https://palatsi.bandcamp.com/album/thomas-ignatius

Instagram: https://www.instagram.com/palatsirecords/

Linnankatu 7, Turku

Opening hours
Mon – Thu 16 – 02
Fri – Sat 16 – 04.30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram