Bar Ö:ssä I'm Kingfisher (SE) & Nightbird

Details
Date:

January 18

Time:

19:00 - 22:00

Website:
Event Website
Venue

Bar Ö

Linnankatu 7

Turku, Finland, 20100

Suomessa vain yhden keikan aiemmin tehnyt, kriitikkojen ylistämä Ruotsalainen lauluntekijä, I'm Kingfisher, palaa nyt Suomeen kolmen keikan verran, esiintyen mm. yhdessä folk & rootsblues-artisti Nightbirdin kanssa Turun Bar Ö:ssä 18. tammikuuta 2020.

Vapaa pääsy!
Showtime 20-22
- - - - - - - - - - - -

I'M KINGFISHER (SE) - Thomas Jonsson - laulu & kitara
Monotoninen folk kohtaa juurevan Americanan ja indie popin.

Ruotsin Lundista ponnistavan I'm Kingfisher:n uusi albumi Transit julkaistiin huhtikuussa 2018 (julkaisija Fading Trails Recordings), josta ensimmäinen sinkku What good would loving do me now? oli Amerikkalaisen radiokanavan KEXP:n Song of the Day toukokuussa 2018.

Kriitikkojen ylistämä Ruotsalainen lauluntekijä I'm Kingfisher (Thomas Jonsson) on esiintynyt vaihtoehtoisen folk-skenen merkittävänä tekijänä jo yli vuosikymmenen ajan. Häntä verrataan usein Amerikkalaisiin kollegoihin, kuten Ohia, Damien Jurado, Bright Eyes ja Cat Power. Oman erikoisen kitaran soittotyylin kautta, joka perustuu kielten iskemiseen, taivutuksiin ja dronemaisiin ääniin, hän on löytänyt oman ainutlaatuisen monotonisen musiikkityylinsä, jossa folk-, juureva americana ja tarttuva indiepop sekoittuvat maagisesti.
Sitten debyyttialbumin julkaisun, Jonsson on soittanut lähes 600 keikkaa 20 maassa, mm. SXSW festivaalilla Austin Teksasissa, Paradisossa Amsterdamissa, Munchenin elokuvafestivaaleilla ja Lontoon Barfly Camdenissä.

Tämä yksi Ruotsin parhaiten pidetyistä salaisuuksista, laulaja-lauluntekijä I’m Kingfisher palasi kolmannella albumillaan “Transit” keväällä 2018, jonka julkaisi vähän aikaa sitten perustettu Tukholmalainen Fading Trails Recordings. Kuten aiemmat julkaisut Arctic ja Avian, myös Transit seuraa samoja jalanjälkiä, saaden ylistyksiä kriitikoilta ympäri maailmaa kuten mm. musiikkilehdeltä Uncut. Transit levyllä I’m Kingfisher on entistä riisutumpi ja intiimi.

http://www.imkingfisher.com
http://www.facebook.com/imkingfisher

Videot:
"My beak may break"

"Silent spring"

NIGHTBIRD
Nightbird (Anna-Stina Jungerstam) on Vaasasta kotoisin oleva, Ruotsin kautta Helsinkiin asettunut folk- ja bluestraditioista ammentava laulaja-lauluntekijä. Hän esittää sekä kauniin melodisia että roots bluesin värittämiä kertomuksia maailmaa vaeltavan naisen elämästä. Ruotsalaisen Margit Musicin julkaiseman ja kriitikoiden arvostaman debyyttialbumin jälkeen artisti on kiertänyt laajalti lavoja niin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa kuin Itävallassa ja Saksassakin. Odotettu seuraava levy on nauhoitettu maagisessa studiossa Tukholmassa ja julkaistaan keväällä 2020.

http://www.nightbirdishere.com/
@nightbirdishere
#nightbirdishere #nightbirdtravelogue

Kuuntele:
Spotify https://open.spotify.com/artist/09I7wYOKEgPbcyKnarx0ME?si=4O90C3FRSsaToUKEs9EmEA
SoundCloud https://soundcloud.com/nightbirdishere/sets/nightbird

Videot:
“Good One" Efter Nio-ohjelmassa (YLE Areena, 28.10.2019): https://areena.yle.fi/1-50332811
“Make No Mistake” (live, 2019) https://youtu.be/jUwlCmTu-FI
“Worn-out Blues” (live, 2018) https://youtu.be/K9_Wu8iJUNM
“Singing in the Rain” (musiikkivideo, 2015) https://youtu.be/qZxEGNqhh1M

Facebook www.facebook.com/nightbirdishere

“Nightbird Travelogue”: https://www.instagram.com/nightbirdishere/

Linnankatu 7, Turku

Opening hours
Mon – Thu 16 – 02
Fri – Sat 16 – 04.30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram