Beaujolais Nouveau 2023

Details
Date:

November 16

Time:

16:00

Event Category:

Bar event

Website:
Event Website
Venue

Bar Ö

Le Beaujolais Nouveau est arrivé! 🍇🍷 Ö:ssä on torstaina 16.11. saatavilla pieni erä Sebastien Bessonin Beaujolais-Villages Nouveau-alkuviiniä, sitä riittää nopeimmille viinin ystäville.

Beaujolais Nouveau-viinit ovat Gamay-rypäleestä valmistettuja viinejä ranskalaiselta AOC-viinintuotantoalueelta Beaujolais’ta.

Beaujolais Nouveau-sesonki on kansainvälinen ilmiö ja uuden viinisadon juhla. Viini lasketaan myyntiin jo parin kuukauden kuluttua sadonkorjuusta, aina marraskuun kolmantena torstaina.

Uuden sadon beaujolais’t ovat hedelmäisiä, eloisia, kevyitä, mansikkaisia ja marjaisia. Viinit on tarkoitettu nuorena nautittavaksi, ei kypsytettäväksi. Ne sopivat kevyiden ruokien, kuten patongin tai juustojen kanssa, tai yhtä lailla seurustelujuomana. Tervetuloa maistamaan vuoden satoa!

🍇🍇🍇

”Tämän vuoden sääolosuhteet ovat olleet otollisia Beaujolais Nouveau -sadolle. Sademäärä on ollut suotuisa, ja kuuma kesä ja erityisesti lämmin elokuu kypsyttivät rypäleet täydellisiksi sadonkorjuuseen mennessä.”
💬 Carla Seitovirta, Alkon tuotepäällikkö (14.11.2023)
🔗 https://www.alko.fi/alko-oy/uutishuone/ajankohtaista/uuden-sadon-beaujolais-nouveau-viinit-myyntiin

"Beaujolais Nouveau on iloinen viini, jota ei tarvitse juoda pikkusormi pystyssä."
💬 Pascal Machado, lyonilainen baarinpitäjä Ylen jutussa (16.11.2017)
🔗 https://yle.fi/uutiset/3-9934894

Linnankatu 7, Turku

Opening hours
Mon – Thu 16 – 02
Fri – Sat 16 – 04.30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram