Freshcode Connection: KILLA KNATTI & REPE VORTEX, JUKKA HAKANEN, KLAUS KUSTAA @ Bar Ö, Ke 13.3.2024

Details
Date:

March 13

Time:

20:00

Event Category:

Bar event

Website:
Event Website
Venue

Bar Ö

Freshcode Connection:
KILLA KNATTI & REPE VORTEX
JUKKA HAKANEN
KLAUS KUSTAA

@ Bar Ö (Linnankatu 7, Turku)
Ke 13.3.2024 klo 20 alkaen

Tervetuloa!
https://freshcode.fi

FRESHCODE CONNECTION – keskiviikkoiltojen monitaiteellinen tapahtumasarja jatkuu Turun Bar Ö:ssä keskiviikkona 13. maaliskuuta!

Maaliskuun alun Freshcode Connection -illassa Turun Bar Ö:ssä keskiviikkona 13.3. nähdään ja kuullaan jälleen musiikkia ja kuvataidetta esityksin ja haastatteluin klo 20 alkaen.

Illan musiikki- ja sanataide-vieraina suomalaisen punchline-räpin viimeiset soihdunkantajat KILLA KNATTI & REPE VORTEX, jotka ovat vastikään julkaisseet odotetun yhteisalbuminsa Täyskirjoherruus. Albumilla omilla tahoillaan kulttimainetta nauttivat artistit muistuttavat, että räpissä yhä tärkeintä ovat tahatonta niskatreeniä aiheuttavat sample-biitit sekä katteeton uhoaminen. Kun useimpien nykyräppäreiden värssyistä puuttuvat subjektit ja predikaatit, on Knatin ja Repen tavoitteena ollut taiteenlajin aito edistäminen. Tuotannosta vastaa pakkomielteisenä pölysormena tunnettu Killa Knatti, joka on kaivanut levyn samplet hiphopin totuttujen maitolaatikoiden ulkopuolelta. Lyriikassa arkitodellisuudesta on luovuttu tarpeettomana. Punaisena lankana toimivat sen sijaan maagisesta realismista ammentavat kielikuvat, keskenkasvuiset fantasiat sekä nokkelat iskulinjat. Miksi kukaan haluaisi räpätä juhlimisesta tai ex-tyttöystävistä, kun voi räpätä ufoista, massatuhoaseista ja öisistä hautausmaista?

Kuvataidevieraana turkulainen kuvataiteilija ja muotoilija JUKKA HAKANEN, joka tunnetaan parhaiten suurikokoisista seinämaalauksistaan. 2000-luvun vaihteessa alkanut kiinnostus spraymaalauskulttuuria kohtaan on vienyt Hakasen mukaan useisiin katutaidetapahtumiin ja julkisentaiteen projekteihin niin Suomessa kuin ulkomailla.

Illan DJ-musiikista vastaa KLAUS KUSTAA.

Aikataulu:
20:00 Klaus Kustaa (DJ-set)
21:00 Jukka Hakanen (kuvataidevieras, Krister Hjort haastattelee)
21:30 Killa Knatti & Repe Vortex (musiikki/sanataidevieras, Krister Hjort haastattelee + live)
22:00 Klaus Kustaa (DJ-set)
Bar Ö auki 02 saakka

Freshcoden monitaiteelliset illat sisältävät eri taidemuotoja edustavien uusien ja kiinnostavien taiteilijoiden ja teosten esittelyä, esityksin ja haastatteluin. Pyrimme taustoittamaan taiteilijoiden tekemistä ja tarjoamaan yleisölle yksityiskohtaistakin tarttumapintaa taiteen tekemiseen ja esittämiseen.

Freshcoden keskiviikkoillat, hyvässä hengessä, Bar Ö:n atmösfäärissä.

Tervetuloa!

https://freshcode.fi

Linnankatu 7, Turku

Opening hours
Mon – Thu 16 – 02
Fri – Sat 16 – 04.30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram