Himera esittää: Jooklo Quartet!

Details
Date:

September 26

Time:

20:00 - 23:00

Website:
Event Website
Venue

Bar Ö

Linnankatu 7

Turku, Finland, 20100

HIMERA ESITTÄÄ / HIMERA PRESENTS: JOOKLO QUARTET!

Live klo 20.00 / 8 pm

JOOKLO QUARTET (ITA/FIN)

Virginia Genta - puhaltimet / reeds
David Vanzan - rummut / drums
Topias Tiheäsalo - kitara / guitar
Tero Kemppainen - basso / bass

Bar Ö, Linnankatu 7, Turku
Torstai 26.9. / Thursday 26 September

VAPAA JAZZ - VAPAA PÄÄSY! / FREE JAZZ - FREE ADMISSION!

******************************
Italialaisella Jooklo Duolla on ollut aina äärimmäisen voimakas vietti viedä räjähdysherkkää musiikkiaan mukanaan ympäri maailmaa. Virginia Gentan poikkeuksellisen tulinen saksofoni ja David Vanzanin villi rummutus ovat herättäneet kunnioitusta, hämmästystä ja innostusta kaikkialla missä tämä free jazz-duo on soittanut. Soittopaikkojen lisäksi lista yhteistyökumppaneista on hengästyttävä: Don Moye, Sonic Youth, Chris Corsano, Sonny Simmons, John Paul Jones jne. Eikä loppua ole näkyvissä.

Pienen tamperelaisen Huurupiilo-pubin rakenteet olivat kovilla kun duo vieraili ensimmäisen kerran Suomessa marraskuussa 2007. Duo ei tapansa mukaan säästellyt mitään vaan päästi kaiken irti. Tästä vierailusta lähtien Virginialla ja Davidilla on ollut erityinen ja antoisa suhde Suomeen ja etenkin kontrabasisti Tero Kemppaiseen. Teron kikkailematon ja nöyrä soitto sopii kovalle duolle täydellisesti tuoden mukaan lämpöä, syvyyttä ja pitkään etsittyä jatkumoa sekä yhteyttä jazzin perinteisiin.

Jooklo Quartet syntyi Turussa syksyllä 2009 kun edellä mainitun trion jatkoksi liittyi kitaristi Topias Tiheäsalo. Tiheäsalon väsymätön kitaratyöskentely puskeekin vahvasti eteenpäin koko yhtyettä. Bändin soundi, intensiteetti sekä spontaani roolitus miellytti soittajia siinä määrin, että yhteissoiton jatkuvuus oli jonkin tason itsestäänselvyys. Quartet on tehnyt useita kiertueita ja loputtomista kollaboraatiokokeiluista poiketen kyseessä onkin nimenomaan yhtye, jolla on halu palata aina uudestaan yhteen kehittämään sointiaan.

Virginia Genta ja David Vanzan ovat soittaneet satoja konsertteja ja heidän musiikkiaan ovat julkaisseet useat levy-yhtiöt Euroopassa ja Amerikassa. Lisäksi he ovat julkaisseet omalla Troglosound-merkillään musiikkia mm. Sun Ralta, Arthur Doylelta ja Don Dietrichiltä. 2000-luvun alusta aktiivisesti soittaneet Kemppainen ja Tiheäsalo soittavat jazzia yhdessä Pyramidit-duona, Aaveet-yhteyeessä ja Sir Trion jäseninä sekä tahoillaan mm. kokoonpanoissa Rauhan Orkesteri, Taco Bells ja Pymathon.

Linnankatu 7, Turku

Opening hours
Mon – Thu 16 – 02
Fri – Sat 16 – 04.30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram