NIGHTBIRD + FAARAO PIRTTIKANGAS (soolo)

Details
Date:

August 21

Time:

19:30

Event Category:

Bar event

Website:
Event Website
Venue

Bar Ö

NIGHTBIRD + FAARAO PIRTTIKANGAS (soolo) Bar Ö:ssä keskiviikkona 21.8.2024. Showtime 20:00 ja vapaa pääsy!

FAARAO PIRTTIKAGAS (soolo)
Tamperelaisen teollisuusalueen romukasojen keskelle telttansa pystyttänyt Faarao Pirttikangas on ryystänyt lapsesta saakka bluesin raakaa ydinmehua ja löytänyt sieltä samaa nestettä kuin Suomen kansan vanhoista runoista. Kuhmalahden Nuubialaisten kanssa Pirttikankaan laulut svengaavat kuin etiopialaisissa häissä, mutta sama pirun rytmi sykkii veressä myös hänen pelimannimaisilla soolokeikoillaan.

https://www.faaraopirttikangas.fi/

NIGHTBIRD
Nightbird on Anna-Stina Jungerstam, vaasalaislähtöinen folk ja roots blues laulaja-lauluntekijä ja kitaristi. Nightbird esittää avoimen vireen kuutamo-americana-folkkia ja syvästi varhaiseen delta bluesiin juurtunutta musiikkia, jossa musiikilliset traditiot kohtaavat elämän värjäämät tekstit.
Hienot arvostelut saaneet albumit “Nightbird” (2015) ja “Travelin’ Baby” (2020) saivat kriitikot vertaamaan häntä artisteihin kuten Tom Waits, Johnny Cash, Cat Power ja M. Ward, samalla kun hänen saundiaan on kuvailtu moderniksi mutta syvästi varhaiseen delta bluesiin juurtuneena. Toinen albumi Travelin’ Baby (2020) sai mm. erikoismaininnan Ruotsin suurimmassa Gaffa-musiikkilehdessä ja TV:ssä hänet on voinut nähdä mm. ohjelmissa Efter Nio (2019) ja Strömsö (2019). Pentti Amoren (Maustetytöt, Mirel Wagner) tuottama kolmas albumi “Out of These Days” julkaistiin 3. toukokuuta 2024 ja sai hienoja arvosteluja mm. Soundissa ja Desibeli.net-sivustolla. Tämän Eurooppaa reippaasti kiertäneen artistin voi nähdä tänä kesänä mm. Bar Ö:ssä Faarao Pirttikankaan seurassa.

http://www.nightbirdishere.com/

Linnankatu 7, Turku

Opening hours
Mon – Thu 16 – 02
Fri – Sat 16 – 04.30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram