Poetry Slam - Turun karsinnat

Details
Date:

September 10

Time:

19:00 - 22:00

Event Category:

Bar event

Website:
Event Website
Venue

Bar Ö

Linnankatu 7

Turku, Finland, 20100

Poetry Slam ja Suomen mestaruus! Unelmoitko sinä Turun ja Varsinais-Suomen edustamisesta kansallisissa Poetry Slam -kilpailuissa? Jos vastasit kyllä, tule mukaan alueesi karsintaan, bar Ö:hön 10.9. klo 19!

Mikä on Poetry Slam?
Poetry Slam on runokilpailu, joka on lähtöisin 80-luvun Yhdysvalloista. Siinä oman runonsa esittämiseen on aikaa kolme minuuttia. Suomessa kilpailuja on järjestetty vuodesta 2000. Jokaisella kierroksella vain osa runoilijoista pääsee jatkoon.

Kilpailuun mahtuu 15 ensin ilmoittautunutta osallistujaa, ja paikat jaetaan ensisijaisesti varsinaissuomalaisten sanaseppien kesken. ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN ON SUOSITELTAVAA! Mikäli epäröit voitko osallistua karsintoihin, laita reippaasti ja rohkeasti meiliä Hannalle hanna.rentola@gmail.com.
Turun karsinnan voittaja pääsee mukaan SM-finaaliin, joka järjestetään 28.11.2020 Jyväskylässä. Eikä tässä vielä kaikki! Turun karsinnan voittaja pääsee myös esiintyjäksi marraskuun Runoviikko-festivaalille!

Poetry Slamin säännöt:

1. Runoilija ilmoittautuu etukäteen järjestäjälle tai paikan päällä puoli tuntia ennen runoilujen alkua, mikäli paikkoja on vielä jäljellä.

2. Runoilija esittää vain omia runojaan.

3. Kansainvälisten poetry slam -sääntöjen mukaisesti esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa runoilijan ensimmäisestä sanasta. Ajan päättyminen ilmoitetaan, ja ajan ylityksen tuomaristo arvioi kohtuulliseksi katsomallaan tavalla.

4. Mikrofonin ja tekstipaperin lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.

5. Ensimmäisellä kierroksella runoilijoiden esiintymisjärjestys arvotaan.

6. Kilpailun tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa. Raadin viisi yleisöjäsentä valitsee järjestäjä ennen kilpailun alkua vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden, puolueettomien ja arvostelukykyisten kansalaisten joukosta.

7. Yleisöraati jakaa pisteet asteikolla 1,0‒10,0 niin, että 10 on paras. Ylin ja alin arvostelu jätetään pois ja kolmen keskimmäisen pisteet lasketaan yhteen. Tasapisteissä karsinnan juontaja valitsee jatkoon pääsijän.

8. Toiselle kierrokselle pääsee puolet runoilijoista, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut. Toisella ja kolmannella kierroksella ei lasketa mukaan edellisten kierrosten pisteitä.

9. Karsintojen kolmannella kierroksella runoilee kolme kilpailijaa, joista voittajan valitsee sama
tuomaristo.

Ennakkoilmoittautumiset ja muut kysymykset:
hanna.rentola@gmail.com

Linnankatu 7, Turku

Opening hours
Mon – Thu 16 – 02
Fri – Sat 16 – 04.30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram