Tuli & Savu -klubi: Queer

Details
Date:

November 6

Time:

16:00 - 18:00

Event Category:

Bar event

Website:
Event Website
Venue

Bar Ö

Linnankatu 7

Turku, Finland, 20100

Turun Runoviikon lauantai-iltapäivässä 6.11. klo 16.00 alkaen Bar Ö:ssä aistitaan Tuli & Savun klubilla lehden Queer-numeron tekijöitä, Nihil Interit -runous palkinnon voittajaa sekä elektronissävytteistä runonlausuntaa. Tilaisuus on maksuton.

Aikataulu ja esiintyjät:

16.00 Klubin avaus
16.05 Taneli Viljanen
16.40 Hanna Storm
17.10 Nihil Interit -runouspalkinnon voittaja Susinukke Kosola
17.20 Salla Partala & Sauli Okker (Näkymättömät-duo)
18.00 Klubi päättyy

Klubin aluksi Tuli & Savun päätoimittaja Riikka Simpura haastattelee Taneli Viljasta runouden queeristä kääntämisestä. Viljanen on muunsukupuolinen kirjailija ja äänitaiteilija. Hän on julkaissut neljä kaunokirjallista teosta, muun muassa ”queer-konseptualistisen” visuaalisen romaanin Vyöhyke (MKS 2017), useita kokeellisia musiikkijulkaisuja sekä tehnyt kirjallisuuden, ääni- ja esitystaiteen rajoilla liikkuvia esityksiä. Viljanen on ollut aktiivisesti mukana Mahdollisen kirjallisuuden seuran ja Nuoren Voiman Liiton toiminnassa. Viljanen kirjoittaa tällä hetkellä teosta nimeltä Pimeä kuu.

Seuraavaksi esiintymisvuorossa on Hanna Storm, Turussa asuva runoilija, joka tarkastelee keskeisesti ulkopuolisuuden ja yksinäisyyden kokemuksia kirjoittipa hän sitten ihmissuhteista, iästä, seksuaalisuudesta, sukupuolesta tai mielenterveydestä. Muodon tasolla hänelle ovat runoudessa tärkeitä puhekieli, eri kielirekisterien sekoittaminen, minimalismi, typografiset keinot sekä runouteosten fyysisyyden ja kokonaistaideteosluonteen huomioonottaminen. Stormilta on julkaistu runokokoelmat kutsun itseni kylään (Aviador 2018) ja Kanootin säilyttämisestä talven yli (Aviador 2020). Stormin runoja on julkaistu esimerkiksi Tuli & Savussa, Parnassossa, Nokturnossa ja Nuori Voima -verkkolehdessä.

Pienen tauon jälkeen kuullaan Susinukke Kosolaa. Kosola (Daniil Kozlov) on turkulainen runouden monityöläinen, Runografi-runosivuston päätoimittaja sekä useita runoteoksia tehnyt runoilija, jonka viimeisin julkaisu Turkoosi vyöhyke (Sammakko 2021) voitti Nihil Interit -runouspalkinnon.

Klubin päätteeksi kuullaan Salla Partalan ja Sauli Okkerin runoesitys, jossa Okkerin tummasävyiset elektroniset taustat tukevat Partalan aistillisia kokemista ja luontoa käsittelevää runonlausuntaa ja -laulua. Partalalta on julkaistu runoja Tuli & Savussa sekä OI-zinessä, ja lisäksi häneltä on tullut kokoelma Hunajankantajien aika (Esterin kirja 2017). Okker on pitkän linjan musiikillinen DIY-tekijä, joka on esiintynyt nimellä DJ Soul Rokker sekä julkaissut pieniä punkjulkaisuja mm. artisteilta Huono Idea sekä Sister Disaster.

Näkymättömien keikkataltiointi Yläkaupungin yö -festivaalilta keväältä 2021:

Klubin juontaa Tuli & Savu -lehden toinen päätoimittaja Paavo Kässi.

*

Suosittelemme vahvasti kasvomaskien käyttöä. Bar Ö:ssä on käytössä koronapassi. Älä tule flunssaisena tai edes hivenen oireellisena paikalle.

Esteettömyyteen liittyen tarkemmat tiedot löytyvät Bar Ö:n internetsivuilta (https://oebar.fi/) ja niistä voi tiedustella baarilta sekä tapahtuman järjestäjiltä.

Linnankatu 7, Turku

Opening hours
Mon – Thu 16 – 02
Fri – Sat 16 – 04.30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram